Antifaços de guix!

Ja queden pocs dies perque arribi el carnestoltes! 

Són dies de festa, d'alegria, de balls i disfresses, i al Planeta de les Manualitats... no podia faltar tot això! Així que inspirant-nos en les famoses i boniques màscares venecianes, hem fet uns elegants antifaços per gaudir de la festa.


I els hem fet amb un material molt especial: tires de guix, com les que s'utilitzen cuan ens trenquem un braç o una cama, però aquest cop les hem utilitzat per realitzar una tasca molt més alegre!


Us expliquem com es fa per si ho voleu fer a casa:


Primer agafem una máscara de plàstic com a model (també es pot fer directament a la cara, després de posar un capa de crema i sense tapar el nas, la boca i els ulls, però així es menys aclaparador per fer-ho amb tants nens perque s'han d'estar molt quiets i es posen nerviosos al tapar la cara amb el guix) i els hi posem una capa de crema de mans per poder desenganxar després el guix amb facilitat.


Retallem el guix en tires primes i amb aigua les anem disposant alternadament (en totes direccions perque sigui més consistent) per damunt de la máscara i anem aplicant aigua amb el dit per anar unint i creant  una capa conjunta.
Un cop, la máscara està tota coberta de guix (hem de fer una capa gruixuda perque després no es trenqui) sense descuidar-nos cap foradet la deixem secar completament i un cop seca, la desenganxem de la máscara original i la pintem i decorem. Després nomès caldrà posar una goma i serem uns auténtics carnestoltes!


Nosaltres hem fet esbossos de com voliem els nostres antifaços per alhora de pintar tenir clar com voliem fer-los. Després hem posat purpurina i estrelles brillants per donar un toc més carnavalenc. 
Vosaltres també podeu posar plomes, reseguir amb permanent les formes dels ulls o fer dibuixos per la máscara i també podeu donar forma a la máscara amb paper de váter i cola abans de pintar-la, si voleu un nas més llarg o unes galtes sortides... segons els vostres gustos!


Aquí us deixem els nostres resultats a veure que us semblen! i encara estem preparant més coses per aquest carnaval tan divertit!







Comentaris